BSC de baronnen bekertoernooi
13 juni 2017
Update WK Stratego
22 juli 2017
Show all

Terugblik PK Noord Brabant

Strategobond Nederland 2016

Op zaterdag 24 juni zat de traditiegetrouwe speellocatie Oranjestad, vol met stratego spelers! Het is een ontzettend mooi toernooi geworden met een opkomst van maar liefst 31 spelers waaronder 9 Belgische spelers. Door de speciale toernooiopzet, waarbij de spelers op basis van rating in twee groepen werden verdeeld, werden er twee erg spannende competities gespeeld. Ook de Junioren speelden in een aparte groep. In de eerste groep was er na de laatste ronde een gelijke stand tussen drie spelers. Uiteindelijk werd het podium zelfs beslist op Buch punten (een maat voor de sterkte van de tegenstanders waar je tegen hebt gespeeld). Dit resulteerde er in dat Pim Niemeijer als eerste uit de bus kwam! Daar achter eindigde Max Roelofs, en derde werd Vince van Geffen.

In de tweede groep werd ook een spannende competitie gespeeld. Elf spelers streden hier om de eerste plek. Uiteindelijk was het Marc Korozmezey, een goede speler uit België, die de eerste plek weg kaapte. Op een knappe tweede eindigde jongeling Jonathan Ooms en derde werd Geert Verdoodt. Mark Baardman eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Bij de Junioren won Sietske Ducheyne de eerste plaats, voor haar zusjes Sari en Sienna. Zo vertrok de familie Ducheyne met de auto vol met prijzen terug naar België.