WK Stratego, Sheffield, 22 t/m 25 augustus
4 juli 2019
PK Gelderland Deluxe
9 september 2019
Show all

Uitslag WK 2019

Uitslag WK Sheffield 2019

De Nederlandse eer is hoog gehouden!! Na 10 zware wedstrijden is Tim Slagboom er in geslaagd om voor de derde maal het individuele WK Stratego te winnen. Met 9 winst en 1 verlies bleef hij de concurrentie voor. Pim Niemeijer moest dit jaar genoegen nemen met het zilver en tevens is er een primeur te vermelden, namelijk tijdens dit WK is voor de eerste maal een speler van Amerikaanse komaf op het podium gekomen; Angel Baron werd 3e.

Voor de volledige uitslagen wijzen wij je door naar de website van kleier.

 

Media

 

Radio interview met Tim: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3057516/Tim-is-voor-de-derde-keer-wereldkampioen-Stratego-maar-rijk-wordt-hij-er-niet-van

 

Nieuwsbericht: https://www.ad.nl/breda/tim-uit-breda-opnieuw-wereldkampioen-stratego~aec0f3b4/

 

In Sheffield was er weer sprake van een toernooi met verschillende nationaliteiten. Tijdens het verdedigen van de nationaliteiten bij het WK landenteams heeft Nederland het goud gewonnen. Organisator, Engeland, moest genoegen nemen met het zilver en Belgiƫ met het brons. Voor Nederland kwamen Tim Slagboom, Pim Niemeijer, George Franka en Anjo Travaille uit.

Het open toernooi in sheffield werd gewonnen door Ricardo Kik, zilver ging naar Ruben v/d Bilt en brons naar Theo Gerrits waardoor het een compleet Nederlands podium werd.

 

Toekomstige WKs

Het WK 2020 zal bij onze buren gehouden worden, in Belgiƫ.

Het WK 2021 zal in Griekenland gehouden worden.

 

Zodra er exacte data bekend zijn, locaties, uitnodigingen en dergelijke, zullen deze, uiteraard, zo vroeg mogelijk gecommuniceerd worden.