Vooruitblik PK Gelderland
22 juli 2017
Aankondiging PK Gelderland 16 september
29 augustus 2017
Show all

Terugblik WK 2017 Griekenland

Op het Griekse eiland Evia in kustplaatsje Marmari werd afgelopen weekend gestreden om de titel: Wereldkampioen Stratego 2017. De speellocatie was een mooie zaal in het 4-sterrenhotel Evia Suites, waar tevens een groot gedeelte van de spelers verbleef. Vijf meter naast de speelzaal lag een prachtig zwembad met uitzicht op de zee en bergen, met een ruime zonneweide en bar. Ook in de avonden was er voldoende vermaak met een ruime keuze uit lekkere eettentjes, barretjes, een strandfeest en een optreden van lokale muzikanten. De spelers maakten voor, tussen en na de Stratego wedstrijden lustig gebruik van al deze voorzieningen. Het zorgde voor een ideale mix van inspanning en ontspanning. Het was een weekend om niet snel meer te vergeten.

Natuurlijk moest er ook gepresteerd worden door de 42 Senioren (26 Grieken, 10 Nederlanders, 3 Duitsers, Belg, Brit, Amerikaan), want de Wereldtitel stond immers op het spel. Na de eerste dag was er 1 speler met de perfecte score, want Anjo Traville wist knap vijf van de vijf partijen te winnen. Kort daarachter zat een viertal spelers met ieder 4 winst en 1 verlies (John Vandoros, Steffen Annies, Dennis Baas, Manolis Tsotras). Dag twee beloofde een aantal zeer spannende partijen in huis te hebben. Na de 7de ronde werd duidelijk dat de Duitser Steffen Annies en de Griek Manolis Tsotras geen wereldkampioen zouden worden. Nr. 1 Anjo Travaille speelde in ronde 8 tegen Tim Slagboom, die inmiddels opgeklommen was naar de 2de plaats, en Anjo schudde met winst zijn directe concurrent af in dit rechtstreekse duel. Uiteindelijk werd het slagspel in de negende ronde al beslist. Doordat Anjo won en Vincent (die op dat moment 2de stond) zijn partij verloor, was de voorsprong van Anjo te groot om nog door iemand ingehaald te worden, hij mocht zich Wereldkampioen Stratego noemen! Ook voor de andere podiumplekken was het nog even spannend, uiteindelijk werden deze bezet door Tim Slagboom (2) en John Vandoros (3). Nederland heeft er dus weer een Wereldkampioen bij, Anjo gefeliciteerd!

Zondag werden nog het WK voor landenteams en Marmari Open gespeeld. Bij het WK landenteams kwamen de vier hoogst geëindigde Nederlanders (Anjo Travaille, Anjo Travaille, Vincent de Boer en Max Roelofs) uit tegen de vier hoogst geëindigde Grieken: Stavros Sekertzis, John Vandoros, Manolis Tsotras en George Petroulakis. Deze competitie werd pas in de vierde en laatste ronde beslist, Nederland werd Wereldkampioen met 7 winst, 3 remises en 6 verlies! Het Open Marmari werd gewonnen door Dennis Baas. George Franka eindigde als tweede en de Griek Anastasis Koukas als derde.