Van Geffen Druk: The Masters, 13 januari 2019
4 december 2018
Terugblik PK Friesland
15 februari 2019
Show all

Terugblik Teamcup, van Geffen druk Masters en uitnodiging PK Friesland

Beste vlaggenveroveraars,

 

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de twee toernooien die afgelopen weekend werden gehouden: de Team Cup en VAN GEFFEN DRUK: The Masters of Stratego. Verder kun je lezen over het PK Friesland, het eerstvolgende toernooi.

 

Terugblik Team Cup, 12 januari 2019

In café-zaal Oranjestad in Breda werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse Stratego Team Cup gespeeld. Het was een gezellig toernooi met een goede opkomst, 11 teams deden mee. Hierbij zaten 2 Duitse teams en een Vlaams team. Ook de Griek John Vandoros, tevens wereldkampioen, speelde mee. Hiermee was het een relatief internationaal toernooi. Weg der Victorie wist dit jaar zijn titel niet te prolongeren, het team Napoleon/Van Geffen Druk ging er uiteindelijk met de bokaal vandoor. In de vijfde ronde gingen de Rotterdammers ten onder tegen het ijzersterke team uit Eerde. De beste individuele resultaten werden geboekt door Vince van Geffen, Sem van Geffen en John Schepers, zij wonnen elke ronde.

Terugblik The Masters, 13 januari 2019

De dag daarna stond gelijk weer een toernooi op de kalender. In Eerde streden veertien spelers uit de top-32 om de enorme wisseltrofee.

 

Na vijf spannende rondes, waren er vier kanshebbers op de titel: George Franka, Vince van Geffen, Pim Niemeijer en John Vandoros. George en Pim speelden in de laatste ronde tegen elkaar, laatstgenoemde won deze partij. Hierna wist Anjo Travaille op bord 1 te winnen van John Vandoros. Alle kans voor Vince van Geffen om het toernooi te winnen. In de slotfase ging hij ten onder tijdens het zoeken van de vlag van Jörg Dannenbring waardoor Pim Niemeijer zijn titel prolongeerde. Tweede werd de uit Griekenland overgekomen John Vandoros. Sem van Geffen en Anjo Travaille eindigden samen op de derde plaats (gelijke punten, mbuch en buch). De trofee bleef uiteindelijk in Eerde.

Daar beelden meer zeggen dan 1000 woorden:

https://youtu.be/z9ZQkC83gZM – interview met de organisator en deelnemers

http://vangeffendruk.nl/van-geffen-druk-masters%20of%20stratego.html – terugblik van de hoofdorganisator en tevens sponsor van het evenement

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/stratego-top-bijeen-in-eerde~ac844b1f/ een aardig stuk geschreven door het BD.

 

PK Friesland, 2 februari 2019

Op 2 februari spelen wij het eerste PK van het jaar, in Friesland, opnieuw georganiseerd door Joost de Vries. Vooraf aanmelden voor korting op het inschrijfgeld kan bij Joost de Vries (joost.devries10@gmail.com) of door je aan te melden via Facebook: https://www.facebook.com/events/2288468621397649/ 

Voor de officiële uitnodiging klik hier.

 Tot in Friesland.

Strategische groeten,

Strategobond Nederland