PK Zuid-Holland 2019
24 maart 2019
Terugblik PK Zuid-Holland
10 mei 2019
Show all

Updates, uitslagen en vooruitzichten!!

Er is weer een heleboel gebeurd in de wereld van Stratego. In het Griekse Patras werd een succesvol internationaal toernooi gespeeld en er staat een internationaal toernooi in Zwitserland op de planning. Ook zijn de precieze data en locatie van het wereldkampioenschap 2019 bekend. Kortom, genoeg om je over te informeren in deze nieuwsbrief.

Update WK 2019

Het is weer zover: de data en plaats van het WK Stratego 2019 zijn bekend! Het toernooi zal worden gehouden in het Hilton Hotel in de Engelse stad Sheffield, van 22 tot en met 25 augustus. De stad ligt in het oude industriële gebied van het Verenigd Koninkrijk, vlakbij Manchester. De stad is mede dankzij de rijke historie een fantastisch decor voor dit jaarlijkse Stratego-spektakel. De officiële uitnodiging zal binnenkort worden gepubliceerd.

Patras Battles 2019, 22-24 maart

Een week geleden werd in Patras een internationaal toernooi gehouden. 36 senioren en 18 junioren deden mee, waaronder behalve Grieken ook spelers uit Engeland en de VS. Ons land werd vertegenwoordigd door Dennis Baas en Pim Niemeijer. Aan het einde van de eerste dag stond de laatstgenoemde bovenaan, nog net boven de Griekse topspeler John Vandoros. De tweede dag bleek de Griek echter te sterk en met 8 winst en 0 verlies eindigde de regerend wereldkampioen op de eerste plaats. Het zilver was voor Pim Niemeijer en de derde beker ging naar Pasxalis Tzenos. Dennis Baas eindigde op de zevende plek. Organisator Patras Stratego Team heeft van het toernooi een korte sfeerimpressie gemaakt. Deze is te vinden op het YouTube-kanaal van het team: https://www.youtube.com/watch?v=Wv4C4xF-eGk

Via deze link kom je bij het verslag van de organisator op het Stratego-forum: http://forum.stratego.com/topic/357250-international-live-tournament-patras-battles/?p=474240.

Reminder PK Zuid-Holland, 13 maart

Op zaterdag 13 maart ben je welkom op het PK Zuid-Holland in Sliedrecht. Vorig jaar viel de opkomst met 14 deelnemers wat tegen ten opzichte van de 23 spelers in 2017. We hopen op een gezellig toernooi. De uitnodiging is als bijlage bij deze nieuwsbrief gevoegd.

NK Online 2019

Op www.stratego.com gaat binnenkort het allereerste Nederlands Kampioenschap online van start. Je kunt je nog aanmelden op het Stratego-forum: http://forum.stratego.com/topic/359624-nk-online-2019-registratie/.

Toernooi Basel, 29 juni

Het allereerste Zwitserse toernooi, georganiseerd door de ‘Napoleons’ en enkele anderen, zal op 29 juni 2019 worden gehouden in het Waldrain Restaurant in Basel, vlakbij de Duitse en Franse grens. Net zoals Patras Battles is dit een internationaal toernooi. Verschillende spelers hebben al aangegeven te komen. Basel is vanuit Nederland bereikbaar met zowel het vliegtuig als de trein, zo is er een goedkope vlucht met EasyJet vanuit Amsterdam. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.