PK Utrecht uitgesteld
13 maart 2020
Corona update
8 mei 2020
Show all

Corona update!!

Beste strategen,

 

Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft onze overheid drastische doch nodige maatregelen getroffen, waardoor er ook het één en ander verandert omtrent de Stratego-activiteiten dit jaar. Het PK Utrecht is eerder al geannuleerd en omdat samenscholingen tot 1 juni verboden zijn, zal ook het PK Zuid-Holland niet op de geplande datum (9 mei) plaatsvinden. Ook het NK Barrage, dat in mei of juni gehouden zou worden, gaat niet door. Voor alle genoemde toernooien zullen wij proberen een gepaste oplossing te vinden, afhankelijk van de duur van deze crisissituatie zal het voor sommige toernooien van uitstel tot mogelijk afstel kunnen leiden. Zodra wij meer weten over de indeling van de rest van het jaar zal deze informatie zo snel mogelijk gedeeld worden. De harde realiteit is echter dat het eerstvolgende live-toernooi van de SBN waarschijnlijk pas na de zomervakantie gehouden zal worden.

Om toch toernooien te spelen en de tijd te vullen, is er de mogelijkheid om online-toernooien te spelen op www.stratego.com. Sinds dinsdag kun je je inschrijven voor het NK online dat op 20 april begint. (Link: http://forum.stratego.com/topic/360951-nk-online-2020-registratie/)

Verder organiseert het Tournament Committee (TC) van de site diverse online-toernooien gedurende het jaar. Meer informatie vind je op http://forum.stratego.com/forum/40-tournaments-tc/

Daarnaast zal er op 18 april een eendaags online-toernooi gehouden worden; dat wil zeggen dat alle wedstrijden op één dag gespeeld worden, zoals in een regulier live-toernooi. Ga voor meer informatie naar http://forum.stratego.com/topic/360941-1-day-tournament/.

Tot slot: we kunnen niet in de toekomst kijken, maar we moeten er ernstig rekening mee houden dat ook het WK in België niet buiten schot blijft. De SBN heeft regelmatig contact met het WK-team hierover. Het is aan het WK-team om hierover eventueel de nodige beslissingen te nemen. We houden jullie op de hoogte, hopelijk met goed nieuws.

 

Wij wensen jullie allemaal een goede gezondheid toe!