Update WK Stratego 2023 Amsterdam
28 juni 2023
Uitnodiging PK Utrecht
21 augustus 2023
Show all

Uitslag WK Stratego 2023

Het 24e WK in de Tolhuistuin te Amsterdam was zeer succesvol. De opening met Google DeepMind over Stratego en AI bracht veel publiciteit voor het toernooi met radio, tv en artikelen online en in de meeste landelijke kranten. Het Barrage toernooi had het hoogste aantal deelnemers ooit (28) en had een internationaal podium:

Sebastien Crot (Zwitserland) won het goud, of in dit geval het blauw. De eerste plaats kreeg namelijk een blauwe trofee in de vorm van een groot 3d geprint Stratego stuk. De tweede plaats ging naar Joshua Critchlow (Engeland). Het brons was voor voormalig barrage WK winnaar Axel Hangg (Duitsland).

Uitslag WK Barrage:https://barrage.kleier.net/cgi/tourn_table.php?eid=23

Op de donderdagavond was de Meet the Team event met Wanted 5 Games, de nieuwe partner van Jumbo die werkt aan Stratego Online. Ze lieten iets zien over hoe Stratego Online eruitziet en wat voor design keuzes er genomen waren. Er was ook ruime tijd voor het uitwisselen van feedback tijdens de door Wanted 5 Games georganiseerde borrel. De beta test van Stratego Online is inmiddels begonnen – https://stratego.wanted5games.com/

In het Stratego Original toernooi deed voor het eerst een Australiër mee, en hij pakte een knappe 5e plek. Het grote succes was echter voor de familie Van Geffen met 3 spelers in de top 10 en een wereldtitel:

1. Vince van Geffen (Nederland)
2. Max Roelofs (Nederland)
3. Sem van Geffen (Nederland)
4. Sebastien Crot (Zwitserland)
5. Michael McKendry (Australië
6. Tim Slagboom (Nederland)
7. Georgios Trypanagnostopoulos (Griekenland)
8. John Häfele (Duitsland)
9. Johnny van Geffen (Nederland)
10. Wout Gulden (Nederland)

Volledige uitslag:
https://www.kleier.net/cgi/tourn_table.php?eid=724
De top drie van het WK