25e NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

stratego

5 november – 10.00 uur – De Engel in Houten

Op zaterdag 5 november komen in Houten de fanatiekste Nederlandse Stratego spelers bij elkaar om te strijden om elkaars vlag op de 25e editie van het Nederlands Kampioenschap Stratego. Spelers afkomstig vanuit het hele land proberen met hun beste strategische opstelling, een slimme tactiek en een gezonde dosis bluf hun vlag te verdedigen en die van de tegenspeler te veroveren. Wie heeft de beste strategie en verovert de titel Nederlands Kampioen Stratego?

Tijdens het NK Stratego wordt een seniorencompetitie gespeeld en een juniorencompetitie (t/m 14 jaar). De grote kanshebbers voor de seniorentitel zijn de Wereld- en Nederlands Kampioen van 2015: Pim Niemeijer uit Rotterdam en de uit Breda afkomstige Tim Slagboom die in 2014 Wereld- en Nederlands Kampioen werd. Bij de junioren maken de broertjes Geelhoed (Thomas, Daniel en Bram) uit Houten grote kans.

foto-1-nk

Tijdens het toernooi wordt er gestreden volgens het Zwitserse competitiesysteem. Dit betekent dat niemand voortijdig wordt uitgeschakeld en dat deelnemers vooral tegenstanders treffen van hun eigen niveau. Het NK is open voor iedereen die graag Stratego speelt, zowel jong als oud. Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf in Houten inschrijven.

  • Locatie: Café restaurant ‘De Engel’, Burgemeester Wallerweg 2, 3991 DM Houten
  • Inschrijving: 9.45 – 10.30 uur
  • Start 1e ronde: 10:45 uur
  • Prijsuitreiking: 18:30 uur

Het Nederlands kampioenschap wordt georganiseerd door Strategobond Nederland die jaarlijks diverse Stratego toernooien door het hele land organiseert voor spelers van 6 tot 75 jaar. Kijk voor meer informatie op de uitnodiging: Uitnodiging NK 2016

foto-2-nk

Over Stratego

Al decennialang weet Stratego generaties spelers van alle leeftijden te boeien. De Nederlander Jacques Mogendorf ontwikkelde het spel aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het spel zou tijdens de oorlog al gespeeld zijn, maar beleefde zijn opmars toen Koninklijke Jumbo de rechten van het spel in 1958 kocht. Inmiddels zijn er meer dan 20 miljoen spellen verkocht en heeft Koninklijke Jumbo naast de originele editie diverse andere versies van het spel uitgebracht. Het Stratego assortiment bestaat onder meer uit Stratego Junior, Stratego Reiseditie, Stratego Vintage en Stratego Conquest. Recentelijk bracht Koninklijke Jumbo Stratego Pirates uit; een avontuurlijke versie voor kinderen met een echt piratenschip. Stratego Pirates is genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 6 & 7 jaar. Fans kunnen stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Naast het fysieke Stratego assortiment kan ook online Stratego worden gespeeld via www.stratego.com.