WK Stratego 2016 in Rendsburg
12 februari 2016
PK Gelderland 2016 in Nijmegen
14 september 2016
Show all

Griekse speler pakt WK 2016!

Stavros Seketzis, initiator van het WK in Thessaloniki in 2014, heeft onverwacht het Wereldkampioenschap Stratego 2016 op zijn naam geschreven. Op plek 2 en 3 eindigden Tim Slagboom en John Schepers. Stavros heeft geen games verloren, hij speelde vier remises. Tim verloor in de laatste ronde van oud wereldkampioen Richard Ratcliffe en zag zijn derde WK titel daarmee in rook opgaan. Voor het WK landenteams werden de beste 4 spelers van het individuele WK geselecteerd: Tim, John, George Franka en Steven van den Enden. In de landencompetitie waren de Grieken misschien wel favoriet, maar team NL won het landenkampioenschap. Tweede werd Duitsland, Griekenland derde. Bij de junioren won de Duitser Nils Abel. Er waren geen Nederlandse deelnemers bij de junioren.

Het was een ‘gemudlich’ WK, mooie locatie, goede organisatie, veel gezelligheid en bijzonder goed eten bij ‘Die Hauptwache’. Rendsburg en Kiel boden ook voor de meegereisde familie en aanhang leuke uitstapjes.

Veel Nederlandse spelers hebben punten ingeleverd op de ranking. Uitslagen en consequenties staan al op Kleier: http://www.kleier.net/cgi/tourn_table.php?eid=526

20160821_144529