NK Barrage in Nijmegen
4 mei 2017
BSC de baronnen bekertoernooi
13 juni 2017
Show all

Terugblik NK Barrage

Zaterdag 20 mei werd er in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap Barrage gespeeld. Barrage is een spelvariant waarbij slechts met 8 stukken gespeeld wordt, minder stukken dus, maar daardoor niet makkelijker. Vorig jaar werd de titel veroverd door Pim Niemeijer, dit jaar pakte hij vroeg in het toernooi wederom een kleine voorsprong. Later in het toernooi vergrootte hij deze voorsprong in een cruciale partij met naaste belager Ruben van de Bilt. Uiteindelijk werd Pim Niemeijer dus eerste en verdedigde succesvol zijn titel. Ruben van de Bilt werd tweede en Kees de Vos werd derde. Een speciale vermelding dient nog gemaakt te worden voor Maarten Leysen: de eerste Belgische speler die heeft meegespeeld op een NK Barrage!