Update WK Stratego, 23 t/m 26 Augustus, Naarden-Vesting
2 augustus 2018
Officiële uitnodiging PK Gelderland 2018!!
19 september 2018
Show all

Terugblik WK Stratego, Naarden-Vesting, 23 t/m 26 Augustus

Dit jaar had Nederland weer de eer om het WK Stratego te organiseren. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi met spelers uit Duitsland, Engeland, Griekenland, België, Frankrijk, Zwitserland, USA, Canada en Nederland! Nog nooit eerder was een WK zo internationaal. Het WK werd gespeeld binnen de vestingsmuren van Naarden-Vesting en werd op donderdag geopend met een kanonschot. Het wereldkampioenschap bestond uit verschillende onderdelen.

 

Donderdag WK Barrage

Deze snelle stratego variant opende het wereldkampioenschap, meester van de 10 stukken was aan het eind van de dag Pim Niemeijer. Het wereldkampioenschap met 40 stukken won hij al enkele keren, echter is dit de eerste keer dat hij met barrage kampioen is geworden. Tweede werd de Duitser Axel Hangg, derde werd hier Roel Eefting.

 

Vrijdag + Zaterdag WK Stratego Classic Senioren

Het grootste toernooi van het WK was natuurlijk dat van de originele versie met 40 stukken. In een deelnemersveld van 56 spelers stonden na de eerste dag spelen de Griek John Vandoros en Max Roelofs gedeeld op 1. Op tweede dag van het toernooi werd uiteindelijk pas in de laatste ronde beslist wie er wereldkampioen zou worden (John Vandoros of Vince van Geffen). In de laatste ronde won John zijn partij met een goed doordachte aanval, waarmee hij de nieuwe Wereldkampioen Stratego is! John (20) is overigens de tweede Griek in de historie van Stratego die wereldkampioen is geworden: In 2016 won Stavros Sekertziss in Duitsland de eretitel. Tweede werd Vince van Geffen (16), vlak daar achter eindigde zijn iets jongere broer Sem van Geffen (14). Titelverdediger Anjo Travaille kon zijn succes van afgelopen jaar geen vervolg geven en eindigde 11de. Opvallend aan de resultaten dit jaar is dat de gehele top 5 bestaat uit spelers van 20 jaar en jonger.

 

Zaterdag WK Stratego Classic Junioren

Bij de nog iets jongere spelers was ook sprake van een internationaal deelnemersveld. De spelers kwamen uit België, Engeland en Nederland, maar titelfavoriet Thomas Geelhoed bleef foutloos en haalde met 7 overwinningen uit 7 rondes glansrijk de Wereldtitel binnen. Tweede werd zijn broertje Daniel Geelhoed en derde Woody Melbourne uit Engeland.

Landencompetitie

In de landencompetitie streden de 4 beste spelers van de 3 beste landen tegen elkaar, deze competitie werd op zondag gespeeld. De Grieken sleepten hier ”de dubbel” binnen door ook dit toernooi op hun naam te schrijven. Tweede werd team UK, derde werd Nederland.

 

Open Naarden

Voor de spelers die niet meededen aan de landencompetitie was er nog een open toernooi op zondag, dit toernooi werd gewonnen door Duitser Axel Hangg, die nu in tegenstelling tot bij het Barrage toernooi Pim Niemeijer wel voor kon blijven, Pim eindigde hier tweede. Derde werd hier Ruben van de Bilt.

Na een weekend vol nieuwe ontmoetingen met Stratego vrienden van over de hele wereld kijken SBN en ISF terug op een zeer geslaagd weekend. Hierbij gaat onze dank ook uit naar Jumbo en Media Tornado. Mede dankzij onze partners is het evenement ruim bemeten in de media, hierbij een selectie:

https://www.telegraaf.nl/video/2473527/zo-win-je-stratego 

https://www.youtube.com/watch?v=VoliZzAXdWU

https://www.youtube.com/watch?v=24uVAzBRTM0

https://www.ad.nl/video/production/wereldkampioen-stratego-emotioneel-na-winst~vp48002  

https://www.instagram.com/p/Bm0-2sslHvx/?hl=nl&taken-by=noskort

 

Voor de complete crosstables van de uitslagen verwijzen wij u graag door naar http://www.kleier.net/