Uitslag NK 2019
18 november 2019
Eerste informatie WK 2020 – Geraardsbergen, 21-24 augustus
26 januari 2020
Show all

Uitslag teamcup 2020

Beste bommenopruimers,

Het Strategojaar 2020 is officieel afgetrapt! In Breda werd het eerste toernooi van het jaar gespeeld: de Team Cup.

Negen teams met spelers uit Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten streden zaterdag in Café Oranjestad in Breda om de bekende houten bokaal. De strijd om de eerste plek werd met name gevoerd tussen Baronnen 1, Napoleon Van Geffen Druk en Weg der Victorie. Napoleon pakte na 3 rondes de leiding, waarna een bloedstollend spannende nek-aan-nekrace volgde. Na 6 rondes hadden alle drie de teams 9 wedstrijdpunten. Er werd dus gekeken naar de bordpunten, maar de bordpunten van Napoleon en Baronnen 1 bleken ook gelijk te zijn. De doorslag werd gegeven door alleen de bordpunten van de eerste drie borden mee te rekenen. Hierdoor telde de winst van Martijn Malinka (Baronnen 1) tegen Wim Sikteoeboen (Napoleon) niet meer en werd Napoleon Van Geffen Druk, net als vorig jaar, de winnaar van de Team Cup 2020. Op plek 2 en 3 eindigden respectievelijk Baronnen 1 en Weg der Victorie. Met slechts één wedstrijdpunt minder dan de nummer 1 eindigde het team De Leeuwen op de vierde plek, gevolgd door de twee Duitse teams.

 

Terugblik teamcup

Een impressie kan gevonden worden op: http://forum.stratego.com/topic/360561-live-tournament-updates-2020/?p=489522

 

Video

Tijdens het inluiden van het nieuwe Stratego jaar heeft SBN ook een nieuw project gepresenteerd aan de aanwezigen, namelijk het opnemen van een volledige wedstrijd Stratego. Om de partij te kunnen bekijken, zie de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=6ZdojjJXxzw

 

Uiteindelijk is het doel om meer partijen te plaatsen, deze partij was een testpartij voor de apparatuur, bewerkingen, enz. Feedback vernemen wij graag via het bekende email adres.