12-10-2019 – Uitslag BSC de baronnen jubileum-bekertoernooi
20 oktober 2019
Uitslag teamcup 2020
26 januari 2020
Show all

Uitslag NK 2019

Een veertigtal Stratego-fanaten verzamelde zich afgelopen zaterdag in De Engel in Houten voor de achtentwintigste editie van het Nederlands Kampioenschap Stratego. Ondanks een sterk deelnemersveld en een vroege nederlaag in ronde 3 wist Pim Niemeijer zich wederom aan de concurrentie, inclusief regerend wereldkampioen Tim Slagboom, te ontworstelen. De laatstgenoemde eindigde op de tweede plek, het brons was voor Anjo Travaille. Verder bestond de top zes uit Vince van Geffen, Ricardo Kik en Wout Gulden. Naast de strijd om de bekers was er natuurlijk ook de jaarlijkse strijd om de speldjes. George Franka eindigde ruim in de top 25 en dus was de vraag: wat komt er na de gouden vlag? Het werd een medaille met een spion, waarmee de SBN een verlengstuk voor de reeks speldjes heeft geïntroduceerd.
Verder werd er een spannende dubbele competitie gespeeld bij de junioren. Regerend kampioen Wolf Wolfensberger was ook van de partij, maar ook hij kon niet beletten dat Boaz van der Linden uiteindelijk kampioen van 2019 werd. Thijs van Vliet eindigde tweede, Wolf Wolfensberger behaalde de derde beker en Tom van Heumen ging er met een spelprijs vandoor. Bij het NK werd tevens de toernooiagenda van 2020 gepresenteerd. Ook werd er teruggeblikt op het Stratego-jaar en werden de medailles van het NK online uitgereikt.