NK Stratego 4 november Houten
23 oktober 2017
Teamcup op 13 Januari in Breda
21 november 2017
Show all

Terugblik NK Stratego Houten

In Houten kwamen de meest fanatieke Stratego spelers samen om onderling hun krachten te meten op het Nederlands Kampioenschap. In totaal waren er 45 deelnemers, waaronder maar liefst 12 nieuwe spelers! Titelfavoriet Pim Niemeijer maakte zijn status waar door wederom de NK titel binnen te slepen. Na zes overwinningen was een remise in de zevende ronde voldoende voor alweer Pim’s tiende NK titel. Tevens een opmerkelijk resultaat werd behaald door de familie van Geffen. Oud-wereldkampioen Johnny van Geffen werd 6de, terwijl zijn zoons Sem van Geffen en Vince van Geffen respectievelijk 3de en 5de werden. De 2de plek werd veroverd door Tim Slagboom, 4de werd Wereldkampioen Anjo Travaille. De beker voor de beste nieuwkomer ging naar Martijn Schouten met een knappe 13de plek. De strijd om de speldjes (beste 25 Senioren) werd pas in de laatste ronde beslist op Buch punten (puntentotaal van de tegenstanders), want de nummers 24 t/m 28 hadden allemaal 22 punten. Ruud Koenraats en Jonathan Ooms eindigden beide aan de goede kant van de streep en gingen met een Stratego speldje naar huis. Sterke nieuwe speler Albert-Jan Schouten en de ervaren Markus Lohrer en Peter Marechal werden 26ste t/m 28ste en gaan volgend jaar proberen om alsnog bij de beste 25 te eindigen.

Bij de junioren werd de titel geprolongeerd door Thomas Geelhoed, een knappe prestatie van de jonge Houtenaar! 2de werd nieuwkomer Rafael Goudriaan en 3de Boaz van der Linden. Levi Relyveld werd 4de, gevolgd door de tweede nieuwkomer Thibault den Brinker. Graag willen we de dagorganisatie hier nogmaals bedanken. Geert Niemeijer (computer en foto’s), Mark Coenen (scheidsrechter Senioren) en Jeroen Geelhoed (scheidsrechter Junioren), bedankt!

Zowel voor- als na het NK was er veel persaandacht, hierbij een selectie met leuke artikelen:
https://www.ad.nl/utrecht/nk-stratego-in-houten-is-een-mannending-op-een-enkele-uitzondering-na~a22802d9/
https://www.ad.nl/rotterdam/pim-niemeijer-wint-voor-10e-keer-nk-stratego~ae553deb/
https://capelle.ijsselenlekstreek.nl/nieuws/algemeen/281727/rotterdammer-pim-niemeijer-blijft-kampioen-stratego-
http://www.rijnmond.nl/nieuws/161073/Rotterdammer-wint-voor-tiende-keer-Nederlands-Kampioenschap-Stratego