Stratego Teamcup 13 januari Breda
23 december 2017
WK nieuws
24 januari 2018
Show all

Terugblik Stratego Teamcup

In Breda kwamen de sterkste en leukste Stratego teams bij elkaar om te strijden om de inmiddels bekende houten bokaal. De Teamcup was dit jaar een zeer bijzondere, want met 10 teams werd het hoogste aantal teams in de laatste 10 jaar gehaald. Daarnaast waren er spelers uit Nederland, België, Duitsland, en zelfs twee uit Griekenland, waardoor het de meest internationale Teamcup uit de geschiedenis was. Na bloedstollende wedstrijden werd het toernooi in de 5de ronde beslist. ‘Weg der Victorie’ pakte voor de zesde keer op rij de titel, een knappe prestatie! Het team bestond uit Pim Niemeijer, Erik van den Berg, Ricardo Kik en George Franka. Erik en Ricardo lieten knap zien dat zij ondanks jarenlang minder te hebben gespeeld, nog altijd behoren tot de absolute top! Tweede werd ‘Napoleon’ uit Brabant, bestaande uit Vince van Geffen, Johnny van Geffen, Sem van Geffen en Wim Sikteoeboen. Derde werd ‘De Brullende Leeuwen’ met spelers Vincent de Boer, Ruben van de Bilt, Huib Speksnijder en Wout Gulden. Alle uitslagen zijn te vinden in de bijlage.

De prijs voor de leukste teamnaam ging naar ‘Make Love Not War’ en de prijs voor de meest gevatte naam naar het Duitse team ‘Kein Weltmeisterschaft für Holland’ (geen WK voor Nederland). Voordat de bekers en spelprijzen werden uitgedeeld, werd getoost op het nieuwe jaar. Wij wensen iedereen veel speelplezier in 2018!